NIEUW!

Terwijl de zomervakantie voor onze leerlingen nog even aanhoudt, komt er langzaam aan weer wat ‘leven’ in ‘De Regenboog’: de schoonmakers zijn druk bezig om alles voor het nieuwe schooljaar weer netjes schoon te maken. Ook komt er af en toe een ‘klusser’ langs die o.a. druk bezig is om het lokaal van de BSO te verfraaien. De voorbereidingen voor het plaatsen van de twee nieuwe tijdelijke lokalen is ook in volle gang. Voor mij ook wel gezellig dat er af en toe iemand in het schoolgebouw is, want alle teamleden genieten nog van een welverdiende vakantie. Ik ben dan ook dikwijls alléén aan het werk op ‘De Regenboog’. Bert Fredrikze heeft (als interim) de honneurs tijdelijk waar genomen en na de overdracht en zijn afscheid, heb ik als nieuwe directeur het stokje van hem mogen overnemen. Nu ik enkele dagen aan het werk ben, wordt het hoog tijd voor een eerste kennismaking. Ik stel me graag aan u voor:

klaas-koelewijn-300x300

Mijn naam is Klaas Koelewijn, ik ben 42 jaar en geboren, getogen én woonachtig in Bunschoten-Spakenburg. Ik ben getrouwd met Ineke, en we hebben twee kinderen gekregen: Sam (10) en Amy (4). Binnenkort hopen we ons eerste pleegkind in ons gezin te mogen verwelkomen. We mogen terugkijken op een mooie vakantie met de caravan in Italië aan het Lago Maggiore. Na enkele intensieve maanden was het heerlijk om uit te mogen rusten en te genieten van elkaar als gezin, te genieten van de prachtige omgeving en niet te vergeten de aardige mensen en het heerlijke Italiaanse eten! Mijn hobby’s zijn koken en lezen en verder heb ik een warm hart voor Zuid-Afrika. Allereerst omdat onze zoon daar is geboren (wij mochten hem adopteren in 2008), maar ook omdat ik fondsenwerver ben van een kleine stichting in Zuid-Afrika die kinderen in een township in Durban helpt en ondersteunt.

Vóór deze benoeming ben ik bijna 18 jaar werkzaam geweest in de financiële sector als adviseur en later als kantoordirecteur in voornamelijk het midden van het land. Vorig jaar heb ik met vrijmoedigheid de keuze mogen maken om de financiële sector te gaan verlaten om op zoek te gaan naar een nieuwe plaats die God voor mij in gedachten had. Al snel werd mij duidelijk dat dit het onderwijs moest worden. Mijn passie en enthousiasme groeide met de dag! Door veel kleine stappen te nemen in deze grote verandering werd ik telkens gezegend met deuren die open gingen om uiteindelijk hier op deze nieuwe plek terecht te komen. In dit hele proces heb ik moeten leren om telkens weer mijn vertrouwen op de ‘Grote Meester’ te stellen en niet op mezelf. Híj maakt immers alles nieuw!

Image-1

Dat ik vervolgens op een school terecht kom met de naam ‘De Regenboog’ is voor mij een bijzondere zegen. Het teken van genade, van trouw, van hoop. In de afhankelijkheid van die Schepper van hemel en aarde probeer ik mijn werk te doen. Voor u, als ouder of verzorger, voor het hele team van medewerkers, maar bovenal voor ónze kinderen. Zij zijn het kostbare goud ‘onder’ de regenboog, waarvoor ik, samen met alle teamleden en samen met u, elke dag weer mijn uiterste best wil doen, om ze tot volle bloei te laten komen. Samen leren én leven in het Licht van Gods Liefde.

Ongetwijfeld zullen we elkaar in het nieuwe schooljaar ontmoeten in of rond het schoolgebouw; ik kijk er naar uit om met u en uw kind(eren) kennis te mogen maken. Nog goede en fijne zomerdagen toegewenst onder de Zegen van onze Hemelse Vader.