Onze school

De Plantage is een christelijke basisschool in het centrum van Veenendaal. We zijn een kleinschalige school waar ouders, kinderen en leerkrachten elkaar kennen en herkennen in het volgen van Jezus. De school werkt graag samen met ouders in opvoeding en onderwijs. Op deze manier creƫren we een veilige omgeving waarin kinderen zich vrij voelen om te leren.

Wij gaan voor de complete ontwikkeling van kinderen. Dat betekent dat we in ons onderwijs veel aandacht hebben voor de basisvakken rekenen, taal en lezen. Daarnaast besteden we veel tijd aan ontdekken en experimenteren. Wie ben jij en waar liggen je talenten? Iedere week creatieve vakken, wereldoriƫntatie en we zetten een vakdocent in voor ons bewegingsonderwijs.

Eigenaarschap is een sleutelwoord op De Plantage. Kinderen die zich eigenaar voelen van hun eigen leerproces presteren beter omdat ze weten waar ze mee bezig zijn. De leerkrachten voeren daar regelmatig gesprekken met kinderen over en sturen op zelfstandig en zelfverantwoordelijk leren. Hier groeit talent!