a.s.r. Scholen Challenge: niet gewonnen, wél duurzaam bezig

‘Jullie zijn allemaal winaars!’ Met die zin werd de finale van de a.s.r. Scholen Challenge geopend: alle vijf finalisten waren namelijk gekozen uit de 38 inzendingen, dus in principe was het halen van de finale al winst.

Op 11 oktober 2017 was het zover: groep 8 van De Plantage stond in de finale van de a.s.r. Scholen Challenge, een wedstrijd rond duurzaamheid. Met een flinke delegatie leerlingen en ouders reisden we af naar Utrecht om daar ons plan voor te stellen: een schoolkeuken waar we leren over duurzaam voedsel, leren koken, onze talenten kunnen ontwikkelen en de verbinding aangaan met de buurt en de wereld om ons heen.

Ook vier andere finalisten mochten hun plan presenteren aan de vijfkoppige jury onder aanvoering van Klaas van Kruistum. Onder andere een groen(er) schoolplein, duurzame energieopwekking en betere afvalscheiding werden voor het voetlicht gebracht door diverse scholen uit de provincie Utrecht.

Uiteindelijk was het CBS De Flambouw uit Nigtevecht die de prijs van €12.500,- in ontvangst mocht nemen voor hun plan voor een duurzaamheidsdag, groene energieopwekking én afvalscheiding. Een aanmoedigingsprijs van € 2.500,- was er voor Het Schateiland uit Utrecht voor hun plan voor meer groen in en om de school.
Van harte gefeliciteerd!

Geen prijs voor De Plantage, maar we kijken wel terug op een spannende en gezellige middag. Het was een mooie ervaring om veel van onze leerlingen op het podium hun plan te zien presenteren. Ook was het mooi om te merken dat veel van de plannen van de andere scholen – een groen schoolplein, moestuinbakken, buitenlessen, aandacht voor milieu en omgeving – al deel uitmaken van het leren op De Plantage. Geen prijs dus, wél duurzaam bezig!